Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία στην 81η Γενική Συνέλευση- Ιούνιος 2012





Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

είναι πραγματικά μία από τις πιο σημαντικές Γενικές Συνελεύσεις αυτή που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες. Η 81η Γενική Συνέλευση καλείται να χαράξει μια νέα πορεία αγωνιστική ,να δώσει ένα νέο στίγμα προκειμένου να δοθεί νέα πνοή στο συνδικάτο.

Δυστυχώς όμως,αυτό που χαρακτηρίζει όλους μας αυτές τις μέρες είναι ένας τεράστιος θυμός. Θυμός γι΄ αυτή την κατάντια, γι΄ αυτούς τους τραμπουκισμούς ..
Είναι μια μεταφορά του κλίματος των Γενικών Συνελεύσεων που σκόπιμα έχει καλλιεργηθεί όλη αυτή τη χρονιά στους Συλλόγους μας!
Είναι τυχαίο άραγε ότι δεν αφήσατε , να μιλήσει από το πρωί, κανένας αντιπρόσωπος της ΠΑΣΚ… Αυτό είναι για εσάς Δημοκρατία, σεβασμός στον συνάδελφο και στις αγωνίες που καταθέτει;
Είμαι γραμματέας της ΠΑΣΚ Χαλκίδας και πραγματικά είμαι υπερήφανη γι’ αυτό.!
Η πορεία της παράταξης έχει δείξει μέχρι τώρα ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, να βγαίνουμε μπροστά . Δεν ταυτιζόμαστε και δεν συμπορευόμαστε με καμία άλλη παράταξη.
Είμαστε ανεξάρτητοι ουσιαστικά και πάνω σε αυτή την ανεξαρτησία βασίζονται οι αρχές μας, πάνω σε αυτή την ανεξαρτησία χτίζεται το μέλλον και το όραμα για τις διεκδικήσεις του κλάδου.
Η καθημερινή μας παρουσία στις επάλξεις, για θέματα μικρά, καθημερινά, ως και για σημαντικά και μεγάλα του συλλογικού ενδιαφέροντος, αποτελεί εγγύηση για την αυθεντικότητα των αγώνων μας.
Σ’ αυτή τη νέα εποχή, αυτήν την κρίσιμη περίοδο, περισσότερο από ποτέ οι επιλογές μας καθορίζουν το μέλλον, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να καθοριστούν από το παρελθόν.
Έχουμε αφήσει στην άκρη, οποιονδήποτε διαχωρισμό του παρελθόντος, καταργήσαμε τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Επιδιώκουμε απαρέγκλιτα κι αδιαπραγμάτευτα το συμφέρον του κλάδου!
Σήμερα είναι αναγκαία η σύμπνοια κι η ενότητα των εκπαιδευτικών για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση του μέλλοντος.Σε αυτήν την προσπάθεια πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα πρόσωπα ως φορείς των ιδεών. Είναι άδικο για τον Συνδικάτο και τον κλάδο μας να δεσμεύουν τη φυγή προς το μέλλον πρόσωπα που πεισματικά προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένα στη νοοτροπία και την συνδικαλιστική αντίληψη του παρελθόντος, θέτοντας ως υπέρτερο το ιδιοτελές συμφέρον και την προσωπική φιλοδοξία.
Στην εποχή της μεγάλης κρίσης, που ζούμε όλοι μας, ο συνδικαλισμός καλείται να ανακαλύψει καινούριους δρόμους, ενδεχομένως και να τους ανοίξει εκεί που δεν υπάρχουν, προκειμένου να διαδραματίσει ρόλο στα τεκταινόμενα. Να συμπεριλαμβάνεται σε «αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς».
Καταδικάζουμε αυτούς, που προσπαθούν να διαλύσουν το συνδικάτο και συμμαχούμε με όλους αυτούς που πιστεύουν, ότι ισχυρό συνδικάτο σημαίνει απάντηση στην παρακμή και την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της ζωής μας.
Θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, ανθρώπινου και δημιουργικού σχολείου, μπροστά στους αγώνες, με όραμα και αποφασιστικότητα!!!

Σας ευχαριστώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου