Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία του Αυξωνίδη Άρη στην 81η Γενική Συνέλευση- Ιούνιος 2012




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

90 χρόνια ΔΟΕ και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όλοι για τα 90χρονα της ΔΟΕ.
Μια και μιλάμε όλη αυτή την ώρα για ιστορικότητα , αγωνιστικότητα και μαχητικότητα των Συλλόγων να πω κι εγώ για τον ιστορικό Σύλλογο της Χαλκίδας ότι και αυτός ο Σύλλογος πριν από πάρα πολλά χρόνια το 1940 τόλμησε τέτοιον καιρό να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του Γερμανικού φασισμού ο οποίος είχε σκλαβώσει την Ελλάδα Αλήθεια συνάδελφοι μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα με την τρόικα και την επιβολή του μνημονίου!

Όμως συνάδελφοι σήμερα είδαμε ότι ούτε αυτό σεβαστήκαμε. Μάλλον σεβαστήκαμε την ιστορικότητα κάποιων Συλλόγων, δεν σεβαστήκαμε την ιστορικότητα της ΔΟΕ. Παρακολουθήσαμε λοιπόν σήμερα για μια ακόμη φορά τη συνέχιση μίας, επιτρέψτε μου φάρσας, που ξεκίνησε στην 80η Γενική Συνέλευση του κλάδου.
Τώρα μάλιστα σε αυτό έχει προστεθεί και η αλαζονεία και η αυταρέσκεια και η σιγουριά του μεγάλου και δυνατού αριστεροανεξάρτητου συνδικαλιστικού κινήματος που έρχεται.
Αλήθεια συνάδελφοι, αυτό χρειάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα;
Αλήθεια συνάδελφοι, αυτό περιμένουν από μας οι συνάδελφοι της βάσης; Με αυτόν τον τρόπο θα ανατρέψουμε την πολιτική της τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;
Αλήθεια συνάδελφοι, πως θα αποκτήσει νέο βηματισμό το συνδικαλιστικό κίνημα, μετρώντας την αγωνιστικότητα και την ιστορικότητα των Συλλόγων που υψώνουν τάχα το ανάστημα στον τάχα επαγγελματικό συνδικαλισμό κάποιων άγνωστων τάχα, αρνούμενοι να πληρώσουν μόνο τη συνδρομή στη ΔΟΕ;
Αλήθεια, συνάδελφοι, που υπάρχει αυτό το μηχάνημα που μετράει την αγωνιστικότητα, να το χρησιμοποιήσω κι εγώ για τον δικό μου Σύλλογο, όπως σας είπα πριν. Και όλα αυτά για μια ακόμη φορά από συγκεκριμένους γνωστούς αριστεροανεξάρτητους συνδικαλιστές, που τάχα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, γιατί απλά συνάδελφοι συνδικαλιστικά και πολιτικά είναι πολύχρωμοι!!!!!
Διαπιστώνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα ένα και μόνο πράγμα θέλουν: Θέλουν τη διάλυση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας και γι΄ αυτό συνάδελφοι το μόνο που κάναμε σήμερα είναι να αφιερώσουμε μισή ημέρα για να εκλέξουμε Προεδρείο και μία ολόκληρη ώρα για να βγάλουμε ένα ψήφισμα.
Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι κάποιοι φέρνουν το θέμα της συνδρομής και το αναδεικνύουν ως μείζον θέμα, ένα γεγονός το οποίο απασχόλησε δύο μέρες την 80η Γενική Συνέλευση του κλάδου.
Ξέρετε συνάδελφοι τι μου θυμίζει το θέμα της συνδρομής; Μου θυμίζει το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, ναι της Κοκκινοσκουφίτσας, αυτού του αγνού όμορφου κοριτσιού, που φοράει κόκκινα και το έστειλε η μαμά του να κάνει ένα πάρα πολύ καλό έργο, να πάει φαγητό στη γιαγιάκα του.
Και ξαφνικά ο κακός ο λύκος μπήκε στο δάσος μέσα και έφαγε την Κοκκινοσκουφίτσα. Μετά όμως ήρθε ο καλός ο κυνηγός σκότωσε τον κακό το λύκο και έσωσε την Κοκκινοσκουφίτσα.
Βάλτε συνάδελφοι σε κάποιους από τους ρόλους τους εαυτούς σας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Γίναμε συνάδελφοι μάρτυρες απερίγραπτων δηλώσεων.
Μάλιστα ορισμένοι υπεραγωνιστές τύπου Μπάτμαν ή Σπάιντερμαν συνάδελφοι λένε ότι κάποιες παρατάξεις λέει αν γίνονταν εκλογές σήμερα, αριθμητικά θα βρίσκονταν από τη μέση της αίθουσας και μετά. Μη βιάζεστε συνάδελφοι, μη βιάζεστε, 2012 έχουμε, οι εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων είναι το 2013.<< Αγάλια-αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι>> και << Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια>>.
Βιαστήκατε συνάδελφοι να κλείσετε την πόρτα της ΠΑΣΚ, βιαστήκατε όμως, βιαστήκατε. Ξέρετε, συνάδελφοι, ότι στην αρχαιότητα όταν πέθαινε ο Φαραώ ή ο βασιλιάς θάβονταν ή καίγονταν στην πυρά όλα τα υπάρχοντά του, έμψυχα ή άψυχα. Πιστέψατε κι εσείς ότι μαζί με το θάνατο ή το ξεψύχισμα του ΠΑΣΟΚ θα θάβονταν ή θα καίγονταν στην πυρά και η ΠΑΣΚ.
Κάνετε λάθος συνάδελφοι, σας διαψεύσαμε συνάδελφοι και θα σας διαψεύσουμε πάλι και ξέρετε γιατί; Γιατί η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κανενός βασιλιά ή Φαραώ. Ανήκει σε όλα τα στελέχη της και μέλη της που από το 1983 τον δασκαλάκο της ψωροκώσταινας τον έκαναν υπερήφανο επιστήμονα δάσκαλο. Γι΄ αυτόν λοιπόν τον δάσκαλο συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε, για να κερδίσουμε όσα χάσαμε.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με ενότητα και αγωνιστική διάθεση χωρίς καχυποψία και αποκλεισμούς μπορούμε και έχουμε μία μόνο υποχρέωση, έναν νέο βηματισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, μια καινούρια ρότα.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου