Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταίοι στους αγώνες αλλά πρώτοι στα ψέματα!





Αποφεύγουμε εδώ και καιρό να απαντήσουμε στην απαράδεκτη αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση που έχουν υιοθετήσει μέλη (όχι όλοι) της παράταξης «τελευταίο θρανίο» (τελευταίο στους αγώνες αλλά πρώτο στα παχιά λόγια!!), θεωρώντας ότι αυτή η τακτική δεν αρμόζει στην πορεία και την ιστορία της παράταξής μας, ούτε στις ανάγκες των καιρών.
Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο. Οι αστείες συμπεριφορές και δηλώσεις τους για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τα ασυνάρτητα λόγια, η κακοπροαίρετη κριτική και το εισαγγελικό κατηγορητήριο δεν μας ξαφνιάζουν, καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν προϊστορία! Μέχρι και αναφορά σε συνάδελφο έκανε εκπρόσωπός τους, όταν ένιωσε «εξουσία»!! Τώρα μάλιστα και αφού παραιτήθηκε όλο σχεδόν το ψηφοδέλτιο και ήρθε και η σειρά του, εμφανίστηκε με «ύφος» και στο ΔΣ παριστάνοντας τον επιθεωρητή Κλουζώ…
Σε μια εποχή σύγχυσης, ο λαϊκισμός απελευθερώνει την έντονη συγκινησιακή φόρτιση χωρίς λογική και χωρίς όρια, αυτό δεν μπορεί όμως να αποτελέσει δικαιολογία για απαράδεκτες συμπεριφορές. Τα σχόλια τους για τις δράσεις του συλλόγου, θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν τροφή στον κανιβαλισμό της εποχής… Μη έχοντας ιδέες, προοδευτική άποψη, στρατηγική, αναλώνονται σε ένα κυνήγι μαγισσών και φαντασμάτων, νομίζοντας πως θίγοντας την πορεία του συλλόγου και των συναδέλφων που για χρόνια αγωνίστηκαν για το καλύτερο, θα κερδίσουν παραταξιακά οφέλη. Τόσο «ρηχή» οπτική των πραγμάτων!
Οι λογικές συνδικαλιστικού χαβαλέ, η διαδοχική παραίτηση (6 μέχρι στιγμής παραιτήθηκαν γιατί δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν. Τέτοιος σεβασμός σε όσους τους ψήφισαν!!) των μελών που εκλέχτηκαν να συμμετέχουν στο σύλλογο, και η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων ενάντια στις δράσεις του συλλόγου δείχνουν ανεπάρκεια που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από σαρκασμούς και ψευτοαπειλές!!
Η ΠΑΣΚ ήταν και είναι στο επίκεντρο και την πρωτοπορία των αγώνων μέσα από στελέχη που δεν φοβούνται να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν. Κανένα παραλήρημα οποιουδήποτε δεν πρόκειται να μας σταματήσει!
Εμείς δεν ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα!! Δεν είμαστε σε σύγχυση!! Δεν ζητάμε αίμα στην αρένα!!! Στόχος μας είναι η συνοχή του κλάδου και όχι τη διάσπασή του!!
Ευαίσθητοι απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, παρακολουθώντας κάθε εξέλιξη, υπερασπιζόμαστε τη λογική. Με όπλα μας τη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα, την ανθρωπιά, την εμπιστοσύνη στη νομιμότητα και στους δημοκρατικούς κανόνες, είμαστε παρόντες στις εξελίξεις διαμορφώνοντας μια πραγματικότητα όπου μπορούμε να ζούμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε, χωρίς να αλληλοσκοτωνόμαστε! Κάνουμε λάθη, αλλά προσπαθούμε. Καταλαβαίνουμε ότι για να αντισταθούμε χρειαζόμαστε όλοι.
Εμείς δε θυμηθήκαμε να παριστάνουμε τους συνδικαλιστές μόλις μας «έβγαλαν» από τις θέσεις διοίκησης, όταν μας έδιωξαν οι Βουλευτές που ήμασταν στα γραφεία τους, όταν κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας, ή όταν δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες. Έχουμε χρόνια τώρα διαλέξει «στρατόπεδο», δεν πηγαινοερχόμαστε ανάλογα με τα ρεύματα του Ευρίπου.
Αφήνουμε τους πρωταθλητές ψεμάτων, στο φανταστικό κυνήγι, στο οποίο έχουν επιδοθεί με μεγάλη αγωνιστικότητα. Το έχουν διαλέξει γιατί προσφέρεται τζάμπα… Ότι έχει κόστος, το έχουν αφήσει προ πολλού στην άκρη, κάποιοι από αυτούς. Φτηνή τζάμπα μαγκιά και τίποτα περισσότερο. Με αυτές τις αρχές διάλεξαν να πορεύονται.
Εμείς έχουμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου!!! Από ενότητα έχει ανάγκη ο κλάδος και όχι από κομπλεξικούς, ψευτοεπαναστατικούς διαχωρισμούς.



*Είναι προφανές πως αναφερόμαστε στους ελάχιστους που επέλεξαν να ηγούνται εμφανίζοντας τέτοιες συμπεριφορές και όχι στους συναδέλφους που έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίζουν ποιοι θα τους εκπροσωπούν κάθε φορά.



Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου